Expositie 75 jaar vrijheid eindelijk bij Kunstgein te zien.

Home / Expositie 75 jaar vrijheid eindelijk bij Kunstgein te zien.

Expositie 75 jaar vrijheid eindelijk bij Kunstgein te zien.

Expositie 75 jaar vrijheid eindelijk bij Kunstgein te zien.

Vorig jaar vierde Nederland 75 jaar vrijheid. De expositie die vorig jaar gepland stond, kon vorig jaar helaas geen doorgang vinden. Aanstaande zaterdag op 26 juni vind om 15.00 uur de langverwachte opening plaats van Vier vrijheid, dat gecombineerd wordt met Kist-je-Kunst, ter gelegenheid van 50 jaar Nieuwegein.

De voorzitter van het 4 en 5 mei comité, Elja Schwarz, opent de tentoonstelling.

In samenwerking met Kunstgein mochten Nieuwegeinse jongeren hun idee van vrijheid vorm geven. De expositie wordt gecombineerd met “Kist je kunst” waarbij 50 verschillende kunstenaars het bestaan van 50 jaar Nieuwegein vieren.

75 jaar Vrijheid door de ogen van jongeren. Dit was in 2020, het vrijheidsjaar, de inzet van het Comité 4 en 5 Nieuwegein. Het zijn de jongeren die de traditie van Herdenken en Vieren in de toekomst moeten voortzetten. Met hulp van lokale kunstenaars en docenten zijn er door talentvolle jongeren van basis/middelbare scholen, fraaie kunstwerken met verschillende technieken gemaakt. Met de getoonde kunstwerken geven zij een inkijk in hun beleving van vrijheid.

Wat is er te zien:

  • Koffertjes: Anna van Rijn (Tineke Mook, docente)
  • Schilderijen: BS Lucas Galecop (Jazz)
  • Schilderijen:  Montessorischool de Vleugel en BS Toonladder Galecop en Willem Alexander (Kids Art)
  • Tableautjes acryl gieten: diverse scholen (Jasmijn Felix)
  • Foto’s: diverse scholen (Jan Donders)

Beide exposities zijn van 28 juni tot 10 juli bij Kunstgein in het Atrium van het Stadshuis te zien. Daarnaast wordt ook op de Raadstede 75 verschillende kunstwerken tentoongesteld.

Leave a Comment