Comité presenteert plannen voor 2024

Home / Comité presenteert plannen voor 2024

Comité presenteert plannen voor 2024

Het Comité 4 en 5 mei in Nieuwegein presenteert hierbij het programma voor 2024. 

Dit jaar is een overgangsjaar naar 2025, het jaar waarin 80 jaar Vrijheid wordt gevierd. Samen met andere organisaties in Nieuwegein wordt een bijzonder programma voorbereid waarin we iedereen betrekken, oud en jong. We slaan een brug tussen het verleden (2e Wereldoorlog) en de dag van vandaag. We dragen het belang van Herdenken en Vieren over naar volgende generaties. Het wordt bijzonder! 

 In 2024 zijn er naast 4 en 5 mei gedurende het jaar nog andere activiteiten.  

Herdenken op 4 mei
De 4 mei-herdenking start om 19.00 uur in De Bazuin. (zaal open om 18.30 uur). 
De bijeenkomst is vrij toegankelijk.  

De herdenking wordt buiten voortgezet bij het oorlogsmonument aan de Nedereindseweg met de 2 minuten stilte, enkele speeches en gedichten en het leggen van kransen en bloemen. De Batenbouwers zorgen voor de muzikale omlijsting. 

Wilt u als organisatie een krans leggen, meldt u dat dan via info@4en5meinieuwegein.nl. 

Vieren op 5 mei
Op zondag 5 mei 2024 organiseert het comité 4 en 5 mei Nieuwegein een Vrijheidsmaaltijd. Tijdens deze maaltijd gaan we met elkaar in gesprek over de betekenis van Vrijheid. Graag nodigen we jou uit om deel te nemen aan deze maaltijd. En we willen je vragen om iemand mee te nemen die anders is dan jijzelf. Dat kan iemand zijn die jonger is (minimale leeftijd is 14 jaar) die een andere culturele achtergrond heeft, een andere geloofsovertuiging heeft of bijvoorbeeld behoort tot de lhbtiq+ community. Zo hopen we een divers gezelschap bij elkaar te krijgen.
De locatie is De Kom, Stadsplein 6 Nieuwegein. Inloop vanaf 11.30 en om 12.00uur starten we. Rond 14 uur sluiten we af.
Leuk als je erbij bent, wel graag even een aanmelding naar
info@4en5meinieuwegein.nl onder vermelding van jouw /jullie namen.
Hopelijk tot ziens op 5 mei !

Aandacht voor veteranen
In Nieuwegein organiseren we de Veteranenavond dit jaar op woensdag 26 juni.
Tevens zal het Veteranen Search Team een presentatie geven over de organisatie en hun missie.

In November organiseren we samen met de burgemeester van Nieuwegein een tweede moment. Nadere informatie volgt.   

De Indië-herdenking op 15 augustus
De traditionele Indië-herdenking is op 15 augustus bij het oorlogsmonument aan de Nedereindseweg. Het programma wordt samen met o.a. Pelita gemaakt. Ook dit jaar is er natuurlijk weer de mogelijkheid om kransen en bloemen te leggen. Nadere informatie volgt. 

Lezingen
Dit jaar zijn 2 lezingen gepland. Op 3 mei spreekt Ad van Liempt in de bibliotheek over zijn boek ‘Hier is het gebeurd’. Deze lezing organiseren we samen met bibliotheek de Tweede Verdieping. 

Een aantal dagen voor de Indiëherdenking vertelt Aad van der Hoeven over zijn jeugd in Indië en Nederland, waarover hij een boek heeft geschreven met de titel ‘Van Garoet naar Uithoorn’.  Nadere informatie volgt. 

 

 

Leave a Comment